Tässä on helppo tapa viimeistellä kirjontatyö kirjontakehykseen.

Tarvitset valmiin kirjontatyön ja kehyksen lisäksi toisen kankaan, sakset, kaksipuolista teippiä, liimattavan tilkun ja liimaa.

  – Leikkaa taustaan tulevasta kankaasta vähän kirjontatyötä pienempi pala ja aseta se kirjontakankaan nurjalle puolelle. Kiristä nyt kirjontakehys paikoilleen, ja muista tarkistaa että kirjontasi on keskellä kehystä. Kiristä napakasti!

– Liimaa kiristämisen jälkeen tilkku paikoilleen. Tilkkuun olet siis jo tässä vaiheessa kirjonut haluamasi tekstin. Toinen vaihtoehto on kirjoa teksti taustakankaaseen ennen kiristystä kehykseen.

Takista että kuva on keskellä kehystä

– Nyt voit leikata taustakankaan aivan kehyksen reunasta poikki. Ole varovainen ettet osu kirjontakankaaseen. Varsinaiseen kirjontakankaaseen jätä noin 1,5cm kääntövara.

–   Laita kaksipuolista teippiä kehyksen sisäreunan ympäri ja ala rypyttämään kangasta siihen kiinni. Voit myös käyttää liimaa, mutta itse olen todennut teipin todella toimivaksi ja pysyväksi.

Leikkaa kankaat
Liimaa kaksipuolinen teippi kehykseen
Rypytä kangas kiinni teippiin
Valmis

Taustakankaaseen tai tilkkuun voit kirjoa tervehdyksen itsellesi tai jos annat työn lahjaksi, vaikka onnittelutekstin tai pienen runon pätkän. Suoraan pohjakankaaseen kirjottaessa tilaa on reippaasti vaikka mihin. Itse laitoin tällä kertaa vain nimeni ja vuosiluvun.

Iloisia pistoja!

-Kaisa