Tässä sinulle muutamia yleisempiä pistoja, joita tarvitset kirjontatöissäsi.

– Tikkipistoja tarvitaan yleisemmin ääriviivojen kirjomisessa tai vaikka tekstissä.

– Laakapistoilla täytetään alueita niin että kirjottava alue peittyy. Tee siis pistoja tiheään!

– Tiplapistot sopivat esimerkiksi pienten lehtien tai vaikka marjojen kirjontaan. Vie lanka aina samasta kohdasta sisään ja ulos. Tee tarvittava määrä toistoja.

 

Ranskalainen solmu

  • tee pieni solmu langan päähän.
  • Tuo lanka kankaasta ylös.
  • Pidä vasemman käden etusormella ja peukalolla kiinni langasta noin neljän sentin etäisyydeltä kankaasta.
  • Kierrä lanka neulan ympäri 3 kertaa (sormien ja kankaan välissä)
  • Vie neula nyt kankaaseen hyvin läheltä samaa kohtaa mistä se on tullut ylös, pitäen samalla lankaa napakasti sormien välissä.
  • Kiristä solmu rauhallisesti

HUOM! Jos et ole aikaisemmin tätä tehnyt, harjoittele ensin muutama kerta, että saat tiiviitä kauniita solmuja, ennen kuin aloitat varsinaisen työn.

 

 

Varsipisto

Varsipistot sopivat mm ääriviivoiksi.

tee ensimmainen pisto niin pitkäksi kun pistoista haluat. Tuo nyt neula kankaan nurjalta puolelta ylös piston puolesta välistä. Tämä on ensimmäinen ja erillainen pisto kuin muut.

Tee seuraava pisto saman mittaiseksi mutta kun tuot neulan ylös, tuo se edellisen piston lopusta. Muista jättää lanka aina piston yläpuolelle.

 

 

Tämä yllä oleva lehtikuvio on oma suosikkini, jota käytän usein. Varsinkin isommissa selkeissä lehdissä tämä näyttää superhyvältä!

– Tee ensin keskelle lehteä muutama pisto, joka helpottaa työskentelyäsi. Tee sitten pistoja ristikkäin aloittaen lehden yläosasta, jatkaen pistoja vieri viereen lehden alaosaa kohti